- ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: Άτακτες ώρες γευμάτων προκαλούν στον οργανισμό έκκριση ορμονών,βάζοντας το σώμα σε κατάστασης άγχους και αποθηκεύοντας περισσότερο λίπος.
- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΕΥΜΑΤΟΣ:Οι Έλληνες ως "καλοφαγάδες" αρέσκονται σε μεγάλες και περιττές ποσότητες φαγητού στο τραπέζι.Η ποσότητα φαγητού δεν πρέπει να ξεπερνά την χωρητικότητα ενός κανονικού πιάτου.
- ΚΑΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΡΟΦΩΝ:Επιλογή ίδιας κατηγόριας φαγητού π.χ(υδατάνθρακες με υδατάνθρακες όπως:μακαρόνια με ψωμί).Πάντα πρέπει να συνδυάζουμε υδατάνθρακες με πρωτεΐνες.
- ΚΡΥΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ:Όλες οι τροφές περιέχουν ποσότητες λίπους πχ.(κρέας,γαλακτοκομικά) ακόμα και η πιο αθώα τροφή μπορεί να κρύβει λίπος όπως λάδι,ζάχαρη,σάλτσες κ.α
- ΔΙΑΙΤΕΣ EXPRESS:Μεγάλη διάρκεια αποχής από βασικές τροφές.Μπαίνει ο οργανισμός σε κατάσταση "πόλεμου"και δεν "ξοδεύει"το περιττό λίπος.
- ΥΨΗΛΟΣ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ:Υπερβολικές δόσεις από ζάχαρη-αλεύρι-γλυκά ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τα όποια μετά από μικρο χρονικό διάστημα πέφτουν κατακόρυφα δημιουργώντας αίσθημα πείνας.Έτσι τρώμε συχνότερα και περισσότερο.
- ΜΙΚΡΗ ΛΗΨΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ:Δεν πίνουμε αρκετό νερό ή το αντικαθιστούμε με διάφορα ροφήματα όπως αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά κατά την διάρκεια του φαγητού,με αποτέλεσμα την αφυδάτωση του οργανισμού και τη κακή λειτουργία του.Ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα νερού 6-8 ποτήρια (1,5 LT) τουλάχιστον.
- ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ:Δημιουργεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό προκαλώντας την αίσθηση φουσκώματος και την αύξηση του δείκτη της ζυγαριάς.Όλε οι τροφές περιέχουν χλωριούχο νάτριο (αλάτι).Το επιπρόσθετο πρέπει να αποφεύγεται.
- ΚΑΠΝΙΣΜΑ:Μειώνει τις αντοχές και τον μεταβολισμό του οργανισμού.Επίσης το σώμα δεν οξυγονώνεται επαρκώς.
- ΕΛΛΕΨΗ-ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΥΠΝΟΥ:Ο οργανισμός χάνει την αίσθηση του κορεσμού και της ενέργειας που χρειάζεται κατά την διάρκεια της ημέρας.Ύπνος 8 ωρών κατά τις νυχτερινές ώρες συντελεί στην καλή λειτουργία του οργανισμού - μεταβολισμού.
ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΜΕ-ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)